PARTENERIAT BAROU ILFOV – CRUCEA ROSIE

În contextul evenimentelor survenite urmare a desfășurării conflictului armat în Ucraina, în vederea intra-ajutorării și acordării sprijinului umanitar persoanelor refugiate pe raza județului Ilfov, persoanele (fizice/juridice) care doresc și au posibilitatea să sprijine , o pot face prin:

  1. Donații în bani care se vor vira, prin transfer bancar, în conturile Crucii Roșii Române:

LEI:      RO76BRDE410SV07590484100

EURO: RO12BRDE410SV31714694100

USD:    RO88BRDE410SV31714694100

2. Donații în bunuri, ce se pot depune la sediul Crucii Roșii Filiala Ilfov, din orașul Buftea, str. Mihai Emineascu, nr. 9, BL. R3, Sc. A, ap. 1, județ Ilfov (în spatele Casei de Cultură Buftea).


Urmare a întâlnirii de astăzi, 27 februarie 2022, a conducerii UNBR cu decanii s-a hotărât coordonarea activităților barourilor din țară în sprijinul celor aflați în nevoie refugiați din Ucraina.

Măsurile hotărâte la nivel central, la acest moment, sunt următoarele:

1-Constituirea, la nivelul barourilor, a unor liste de avocați cu expertiză în domeniul legislației refugiaților dispuși să acorde consultanță ”pro bono” refugiaților care solicită consultații juridice. Este necesar ca aceste persoane să cunoască o limbă străină (ucraineană, engleză, franceză) pentru a putea comunica cu eventualii solicitanți.

Consultanța va fi realizată în două modalități:

-telefonic la o linie de tip ”call center” (într-una din limbile indicate) motiv pentru care numărul vostru de telefon va fi integrat într-un sistem de apelare la care să răspundeți atunci când sunteți apelați.

-să acorde asistență juridică gratuită acelor persoane cărora le-ar fi refuzat statutul de refugiat, imigrant la instanțele din raza teritorială a barourilor unde sunt înscriși;

2-Comunicarea către barouri a disponibilităților de orice natură (bani, alimente NEPERISABILE, cazare, pături groase, lenjerii de pat, medicamente, produse de îngrijire personală, alte forme de sprijin) urmând ca, la rândul lor, barourile să le transmită UNBR pentru a le pune la dispoziția autorităților potrivit nevoilor.

Din informările primite de la decanii din județele de graniță a rezultat că la vama Sighetul Marmației funcționează deja o asociație de sprijin a unor colegi avocați din Maramureș care au pus la dispoziția refugiaților un spațiu de cazare de 16 camere și cărora încearcă să le asigure hranza zilnică. Datele lor de contact sunt aici: https://www.facebook.com/104625515385215/posts/136103245570775/?sfnsn=mo

Disponibilitățile voastre de implicare vă rugăm să le transmiteți pe adresa: secretariat@barou-ilfov.ro sau telefonic la numerele Baroului Ilfov: telefon mobil: 0785298832, telefon fix: 0314380430


COMUNICAT: Uniunea Națională a Barourilor din România ia măsuri pentru asigurarea asistenței juridice refugiaților din Ucraina